Logo Schrijversvakschool groningen

Wie schrijft, kent naast de klassieken het werk van tijdgenoten en is op de hoogte van de ontwikkelingen in het vak. Bij ieder genre zal de docent werk van schrijvers uit heden en verleden aanbevelen en als lesmateriaal gebruiken. De school initieert en organiseert flankerende activiteiten als lezingen, een leesblok 'Mijlpalen Literatuur, (gast)optredens en film- en theaterbezoek.

Mijlpalen Literatuur
Schrijversvakschool Groningen presenteert in samenwerking met Het Groninger Forum Mijlpalen Literatuur, een lezingencyclus over boeken die de literatuurgeschiedenis hebben veranderd. De meeste boeken staan kort in de schijnwerpers en worden vervolgens vergeten, maar een heel klein groepje romans wordt door elke volgende generatie opnieuw gelezen. Nieuwe schrijvers ontlenen steeds weer inspiratie aan deze meesterwerken. Docenten Coen Peppelenbos en Roos Custers presenteren deze cyclus op onnavolgbare wijze en verleiden de toehoorders tot discussie.

Het leesblok maakt deel uit van het curriculum. Voor de Groningse studenten fictie is deelname aan minstens de helft van de avonden verplicht. De docenten, de studenten uit Zwolle en de studenten non-fictie zijn van harte welkom. Studenten kunnen zich per mail opgeven. Kaarten voor vrienden en kennissen zijn online en bij de kassa aan de Oude Boteringestraat verkrijgbaar.

Zes donderdagavonden: 20.00 - 22.00 uur bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18, Groningen.
15 november 2018: Nescio De Uitvreter, Titaantjes, Dichtertje
13 december 2018: Chimamanda Ngozi Adichie Een halve gele zon
17 januari 2019: Ivan Gontsjarov Oblomov
14 februari 2019: Jane Austen Trots en vooroordeel
14 maart 2019: Penelope Fitzgerald Het begin van de lente
18 april 2019: Joseph Conrad Hart der duisternis

image 2018 09 22