Logo Schrijversvakschool groningen

Heb je een idee voor een podcast maar weet je nog niet hoe je dat kunt realiseren? Of wil je je verder bekwamen in de kunst van audio?

De werkelijkheid is soms vreemder dan je je kunt voorstellen. Maar hoe herken je een goed onderwerp? En hoe schrijf je dat pakkend op, zonder iets te verzinnen?

De studenten verhalende journalistiek ronden de opleiding af met een jaartraject op het vierde niveau van de non-fictiekant van de school.

Nieuws, interview, opinie, column, reportage en verslag. In twaalf lessen verken je je mogelijkheden, onderzoek je technieken en train je vaardigheden.

In vier blokken van vijf weken ligt de focus op vier genres: reportage, opiniƫrend schrijven, interview en onderzoeksjournalistiek.

Verhalen die lezen als een roman zonder dat er een woord aan verzonnen is. Je leert de werkelijkheid te beschrijven met literaire technieken.

Je wilt beginnen met bloggen. Of je blogt. Je hebt wel een onderwerp waar je graag over schrijft, maar je vraagt je af of er niet meer uit te halen valt. Je zou je publiek wel uit willen breiden.