Logo Schrijversvakschool groningen

De student non-fictie richt zich bij Schrijversvakschool Groningen voornamelijk op de geschreven journalistiek. Je scherpt je pen, leert observeren, oefent interviewtechnieken, doet onderzoek en je traint je in het schrijven van spannende, mooie en ontroerende reportages.

Na niveau 1 gaat het vooral om verhalende journalistiek en biografie, maar de school omarmt ook de media van deze tijd en geeft blokken in blog en podcast waarvoor geen toelatingseisen zijn en die je naast het reguliere programma kunt volgen.

Ieder schooljaar kun je non-fictieblokken op vier verschillende niveaus volgen, van basis tot verdiepend. Alle lessen zijn klassikaal omdat je niet alleen van de docent leert, maar ook van anderen.
Op een enkele uitzondering na start iedere student op niveau 1 waarin je kennismaakt met diverse journalistieke genres. Je kunt twee keer per jaar met dit niveau beginnen.

Buitenschoolse activiteiten, zoals het bezoeken van een raadsvergadering of het doen van straatinterviews maken deel uit van het programma. Hoeveel vakken je volgt, binnen welke periode en op welk niveau bepalen we samen op basis van je belangstelling, beschikbare tijd, je talent en het aanbod in dat semester.

Of je nu deelneemt aan het blogblok of dat je je in vier jaar in de verhalende journalistiek bekwaamt, je wordt zowel in de lessen als er buiten geacht veel te schrijven. Reken in ieder geval, los van denktijd, op een dagdeel schrijfwerk per dagdeel les in het eerste niveau, oplopend tot twee of drie extra dagdelen in het derde niveau.

De groepsgrootte is maximaal 12 studenten. Je hebt les in Groningen op dinsdag- en/of donderdagavond van 18.45 tot 21.45 of in Zwolle op dinsdagavond van 19.00 tot 22.00 uur.

Kennismaken met de school kan in Groningen op donderdag 31 januari en dinsdag 28 mei 2019  en in Zwolle op woensdag 30 januari en maandag 27 mei 2019. Je bent van harte welkom.