Logo Schrijversvakschool groningen

Uitslag gedichtenwedstrijd
VAST en VLOEIBAAR

241c341 w1272 chihuly

Leonie Barnier is met het gedicht Rotolo de winnaar van de poëziewedstrijd Vast en Vloeibaar. Twee jaar geleden won zij onze eerste wedstrijd. Blijkbaar kan ze er wel wat van. Gefeliciteerd Leonie.
Daarna wijken de meningen van de jury, al werd het winnende gedicht flink op de hielen gezeten door Smeltpunt, van Daphne Schrijvers.

De jury (Aly Freije en Jane Leusink) voorzag alle vierentwintig geanonimiseerde inzendingen van commentaar en was unaniem in het oordeel.  Ook was de jury verrast door de kwaliteit van het werk. Goed nieuws dus voor alle deelnemers.

Rotolo *)

Medusa verlangde
naar een verbrande rug
kalme golfjes rond haar enkels
wind in haar haren, een kapper
met vuur in zijn handen.

Hij schepte zand door haar lokken
blies en draaide, liet verwaaien
bouwde wulpse, wervelende
toermalijnblauwe krullen
strengen die naar het zonlicht reiken.

Hij stopte, gokte
dat het goed was zo
bood haar een sokkel.

Zij stolde, zag hem
naar zijn meesterwerk kijken
zijn schaamteloos oog spiegelen
dat al wie haar aankijkt verstijven
en al wie haar aanraakt bloeden zal.

*) Rotolo is de naam van een van de glassculpturen van Chihuly.

Op zaterdag 2 februari dragen de deelnemers hun gedicht voor  in het Groninger museum.
1e voordracht 14.00 uur (20 minuten)
2e voordracht 15.00 uur (20 minuten)
Middenzaal Chihuly

Voor Chihuly rekent het museum een toeslag van €5,-. Alleen bij het optreden is de toegang voor onze dichters gratis.
Als je je ticket online koopt, krijg je €2,- korting. Met je museumkaart kost een online ticket voor het eerste bezoek €3,-, de volgende keren is het bezoek gratis.
Er zijn meedere kortingsmogelijkheden op de forse toegangsprijs. Zo krijg je 25% korting met een IKEA-FAMILY pas.