Logo Schrijversvakschool groningen

Medewerkers van Schrijversvakschool Groningen zijn alleen op lesavonden op de leslocaties aanwezig. Alle lesavonden vind je in het overzicht van de lesdata bij fictie en non-fictie.

In Groningen worden de fictie en non-fictie lessen gegeven in het Praedinius Gymnasium, Turfsingel 82, 9711 VX .

  • met het openbaar vervoer
    Een groot aantal stads- en streekbussen (1, 3, 5, 6, 8, 11, 22, 40, 42, 52, 61 en 65 ) brengt je in een paar minuten van station Groningen naar de Grote Markt. Je loopt langs de Martinikerk de Sint Jansstraat in, slaat over de brug linksaf naar de Turfsingel en passeert de Schouwburg.
  • met de auto
    Je kunt parkeren in de parkeergarage van het Provinciehuis, op het Boterdiep, of in het UMCG, ingang Anthonius Deusinglaan. Het is enkele minuten lopen naar de school.

In Zwolle is de leslocatie de Statenzaal, Diezerstraat 80, 8011 RJ Zwolle. Entree: Rodehaanstraat 1.

  • Per openbaar vervoer: Bus nummer 4 (richting Aa-landen) vertrekt van station Zwolle. Je stapt uit bij halte Kerkbrugje. Via de Spoelstraat steek je in een paar minuten door naar de Rodehaanstraat.
  • Per auto: Je kunt (betaald) parkeren in parkeergarage Q-park Het Eiland.
    Via de Nieuwstraat en de Korte Smeden loop je binnen vijf minuten naar de Diezerstraat. Een goedkoper alternatief zijn de parkeerplaatsen bij Groot Wezenland, aan de oostkant van het centrum, net buiten de stadsgracht. En op tien minuten lopen is het gratis parkeerterrein bij het Provinciehuis.

Het hoofdkwartier van onze Zwolse activiteiten is de De Verhalenboot, aan Pletterstraat 20, 8011 VG Zwolle.