Logo Schrijversvakschool groningen

Vrijwel alle studenten beginnen met twee blokken schrijftechnieken en realiseren zich vervolgens dat er voor de ontwikkeling van hun schrijverschap meer nodig is. Meer tijd en meer ervaring met het schrijven van poëzie, proza, essay, toneel en scenario of met een vak uit het non-fictieaanbod van de school.

Hoeveel blokken je volgt, op welk niveau en in welk tempo bepalen we samen op basis van je ontwikkeling, je talent en het aanbod per semester (om organisatorische redenen kunnen we niet garanderen dat je elk semester elke combinatie van lessen kunt volgen).
Buitenschoolse activiteiten zoals het bezoeken van een voorstelling of film maken deel uit van het programma.

Welk vakken je ook volgt, je wordt geacht veel te schrijven en veel te lezen. Al onze studenten houden een leesdossier bij en schrijven aan het einde van het schooljaar een reflectie over hun literaire ontwikkeling.

Dit alles kost tijd. Reken per vak in ieder geval op een dagdeel schrijfwerk voor het eerste niveau, oplopend tot 3 of 4 dagdelen voor het derde niveau. Lees- en denktijd komen daar nog bij.

De groepsgrootte is maximaal 12 studenten op niveau 1 tot maximaal 8 op niveau 3. Niveau 4 bestaat uit individuele begeleiding. Je hebt in Groningen les op dinsdag- en/of donderdagavond van 18.45 tot 21.45, in Zwolle (niveau 1) op dinsdag- en/of woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur.

Kennismaken met de school kan in Groningen op dinsdag 28 mei en donderdag 29 augustus 2019  en in Zwolle op maandag 27 mei en dinsdag 27 augustus 2019. Je bent van harte welkom.